Η κοινωνία έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα ανθρωπιάς

την Εβδομάδα Εθελοντισμού 2014

 

Περισσότερες από 350 δραστηριότητες εθελοντικής προσφοράς είχαν καταγραφεί στο Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων που εκδίδει το ΠΣΣΕ για την Εβδομάδα Εθελοντισμού και αφορούν πρωτοβουλίες εθελοντικών/μη κυβερνητικών οργανώσεων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και πολλών άλλων φορέων που προάγουν τον εθελοντισμό. Εκατοντάδες άλλες εθελοντικές πρωτοβουλίες είχαν πραγματοποιηθεί παράλληλα μετά την έκδοση του προγράμματος δραστηριοτήτων δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ανθρωπιάς.   

Η κοινωνία «άνοιξε την καρδιά της» και έδωσε με ανιδιοτέλεια τον καλύτερο της εαυτό.  Οι πρωτοβουλίες αυτές ανιδιοτελούς προσφοράς άγγιξαν διάφορους τομείς όπως την αντιμετώπιση της φτώχειας, το περιβάλλον, την τρίτη ηλικία, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, την υγεία, τον πολιτισμό, την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, τον αθλητισμό και γενικότερα την προώθηση της εθελοντικής προσφοράς.

 

Δημοσιογραφική Διάσκεψη για την κήρυξη της έναρξης της Εβδομάδας Εθελοντισμού

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 25/11/14, στην παρουσία της επίτιμης Προέδρου του ΠΣΣΕ κας Άντρης Αναστασιάδη, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό και του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννη Γιαννάκη, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Σταύρος Ολύμπιος κήρυξε την έναρξη της Εβδομάδας Εθελοντισμού 2014  (1 - 8 Δεκεμβρίου). 

 

Πρεσβευτές Εθελοντισμού

 

Στο πλαίσιο της Δημοσιογραφικής Διάσκεψης, έγινε παρουσίαση των πρεσβευτών Εθελοντισμού για την περίοδο 2014-2015 οι οποίοι θα δίνουν από το δικό τους χώρο και έπαλξη αγώνα ενίσχυσης και ανάπτυξης του εθελοντισμού, που αποτελεί βασικό στοιχείο της παράδοσης, της αλληλεγγύης και του πολιτισμού μας.   Ως πρεσβευτές εθελοντισμού ανακηρύχθηκαν: η πρώτη κυρία Άντρη Αναστασιάδου, η πρώην Υπουργός και λογοτέχνης Κλαίρη Αγγελίδου, η πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρόεδρος του ΠΣΣΕ Ανδρούλα Βασιλείου, ο ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης, η παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελεντρίτου, ο βετεράνος δημοσιογράφος Ανδρέας  Καννάουρος, ο σεναριογράφος και ηθοποιός Γιώργος Τσιάκκας και ο μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής Μιχάλης Χ’’Μιχαήλ. Όσοι από αυτούς μπόρεσαν να παρευρεθούν, απηύθυναν το μήνυμα τους για τον εθελοντισμό και δεσμεύτηκαν να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για προώθηση του εθελοντισμού στο νησί μας.


 

Διαγωνισμός Προγράμματος Νεολαία και Εθελοντισμός

 

Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης έγινε επαναπροκήρυξη των διαγωνισμών του Προγράμματος «Νεολαία & Εθελοντισμός»  2014 – 2015, το οποίο από το 2014 επεκτείνεται  και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του Προγράμματος «Νεολαία & Εθελοντισμός» για το 2013-2014 έχουν ως εξής:

 

  • 1ο βραβείο:  Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου
  • 2ο βραβείο εξίσου: Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς και The GC School of Careers
  • 3ο βραβείο εξίσου:  Δημοτικό Σχολείο Αθηένου (ΚΒ) και Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου
  • Έπαινοι: Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου Πάφος, Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας και Γυμνάσιο Ειρήνης και Ελευθερίας Αμμοχώστου

 

 

Διαγωνισμός Έκθεσης Ιδεών

 

Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης έγινε προκήρυξη του διαγωνισμού της Έκθεσης Ιδεών με θέμα «Η συμβολή των νέων στην προώθηση νέων μορφών εθελοντισμού».

 

Βράβευση Ομίλων Φοιτητών

 

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης βραβεύτηκαν όμιλοι φοιτητών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη δραστηριοποίηση τους σε εθελοντικές πρωτοβουλίες αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν:

 

  • Πανεπιστήμιο Κύπρου (Πρόγραμμα Εθελοντών Φοιτητών, Όμιλος Εθελοντών, Κυπριακός Όμιλος Ενιαίας Εκπαίδευσης, Όμιλος Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Κριτικής, Όμιλος Ορθόδοξης και Ελληνικής Παράδοσης, Περιβαλλοντικός και Φιλοζωικός Όμιλος)
  • Πανεπιστήμιο Frederick (Επιτροπή Φοιτητών Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, Όμιλος Εθελοντών του Τμήματος Αισθητικής, Εργαστήριο Κινητών Συσκευών του Τμήματος Πληροφορικής και Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Όμιλος Εθελοντών του Τμήματος Προδημοτικής Εκπαίδευσης)
  • Frederick Institute of Technology (Audio Visual Communication)
  • Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Όμιλος Κοινωνικής Εργασίας)

 

 

 

Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμή των εθελοντών

 

Στην καθιερωμένη δεξίωση για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών, που γίνεται στα πλαίσια της Εβδομάδας Εθελοντισμού στο Προεδρικό Μέγαρο, συμμετείχαν στις 2 Δεκεμβρίου, εκπρόσωποι του ΠΣΣΕ,  των ΕΣΣΕ και των οργανώσεων μελών τους, εθελοντές του Σώματος Εθελοντών, εκπρόσωποι των Κοινωνικών Ομίλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των σχολείων που διακρίθηκαν στα πλαίσια του διαγωνισμού του προγράμματος ‘Νεολαία και Εθελοντισμός’. Σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Δείτε επίσης: