Η 16η Σύνοδος της Βουλής των Γερόντων πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2014 στη Βουλή των Αντιπροσώπων με θέμα: «Πώς η οικονομική κρίση επηρεάζει το βιοτικό επίπεδο των ηλικιωμένων».

 

Στην 16η Σύνοδο της Βουλής των Γερόντων προήδρευσε ο κ. Γιαννάκης Ομήρου και στη συνέχεια τον αντικατέστησε ο κ. Σοφοκλής Φυττής. Απηύθυναν   χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού και του Συντονιστικού Σώματος της Βουλής των Γερόντων κ. Σταύρος Ολύμπιος, ο Υπουργός Υγείας κ. Φίλιππος Πατσαλής, ο διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας  και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρέας Ασσιώτης, ο Επίτροπος Εθελοντισμού κ. Γιάννης Γιαννάκης και ο πρόεδρος της Κυπριακής Παιδοβουλής κ. Φλωρέντζος Κούτας. 

 

Πριν την λήξη της συνεδρίας της 16ης Συνόδου της Βουλής των Γερόντων, η Βουλή των Γερόντων, αποφάσισε ομόφωνα να καταδικάσει με τον πιο έντονο τρόπο την ανακήρυξη του ψευδοκράτους που έγινε στις 15 Νοεμβρίου του 1983, το οποίο δεν έχει αναγνωρισθεί από καμία χώρα εκτός από την Τουρκία, την χώρα εισβολής και κατοχής του 1/3 της Κύπρου. 

 

Έκθεση Επιτροπής Υγείας 

 

Έκθεση Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας 

Δείτε επίσης: