ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ’ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 
12 Οκτωβρίου 2013 στη Βουλή των Αντιπροσώπων 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013, η Γ’ Σύνοδος της Κοινωνίας των Πολιτών με πρωτοβουλία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) στη Βουλή των Αντιπροσώπων. 

Μετά από σύντομο χαιρετισμό και κήρυξη των εργασιών της Συνόδου από τον Αναπληρούντα τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δρα Αδάμο Αδάμου, χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ, κ. Σταύρος Ολύμπιος, εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η 1η Λειτουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών, Δρ Στέλλα Μουστάκα-Πλέιπελ  και ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκη. Στη συνέχεια, αναγνώσθηκε, από τον εκπρόσωπο των βουλευτών, κ. Ηλία Δημητρίου, το Υπόμνημα της 3ης Συνόδου της Κοινωνίας των Πολιτών για τη λειτουργία των εθελοντικών/μη κυβερνητικών οργανώσεων σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και τις ενέργειες τους για αντιμετώπιση της που ετοιμάσθηκε από το ΠΣΣΕ. 

Το Υπόμνημα της 3ης Συνόδου της Κοινωνίας των Πολιτών, το οποίο εγκρίθηκε από τη Γ’ Σύνοδο της Κοινωνίας των Πολιτών, καλεί το κράτος να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για προώθηση των θεμάτων που αναφέρονται σε αυτό ώστε οι εθελοντικές/μη κυβερνητικές οργανώσεις να έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να συνεχίσουν το σημαντικό έργο το οποίο επιτελούν και οι αρχές και αξίες του εθελοντισμού, που αποτελούν σημαντική κληρονομιά του τόπου μας, να παραμείνουν ψηλά και να μην επηρεαστούν από την οικονομική κρίση.  

Επίσης, μέσα από αυτή την πρωτοβουλία του ΠΣΣΕ, δόθηκε η ευκαιρία σε 56 εκπρόσωπους των διαφόρων τομέων δραστηριότητας των εθελοντικών/μη κυβερνητικών οργανώσεων, οι οποίοι είχαν την ιδιότητα του ‘βουλευτή’ της Συνόδου της Κοινωνίας των Πολιτών, να κάνουν προφορικές και γραπτές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις στη βάση του Υπομνήματος, στην παρουσία των αρμόδιων αξιωματούχων του κράτους. Παρεμβάσεις έκαναν επίσης: εκ μέρους του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο κ. Δήμος Δήμου, Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ο Υπουργός Υγείας, Δρ. Πέτρος Πετρίδης, εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, η κ. Σκεύη Πρωτοπαπά, Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης, εκ μέρους της Διευθύντριας των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, η κ. Ειρήνη Παπαθεοδούλου, Λειτουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Α, εκ μέρους του Προέδρου της Ένωσης Δήμων, ο κ. Χρύσανθος Πιερή και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων, κ. Ανδρέας Κιτρομηλίδης. 

 

Πρακτικά

 

Δείτε επίσης: