ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Β’ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 
22 Οκτωβρίου 2011, ώρα 10πμ στη Βουλή των Αντιπροσώπων 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011, η Β’ Σύνοδος της Κοινωνίας των Πολιτών με πρωτοβουλία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) στη Βουλή των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011. 

Μετά από σύντομο χαιρετισμό και κήρυξη των εργασιών της Συνόδου από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου, χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ κ. Σταύρος Ολύμπιος και η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλας Χαραλάμπους. Στη συνέχεια, αναγνώσθηκε, από τον εκπρόσωπο των βουλευτών, κ. Ηλία Δημητρίου, η Εθνική Διακήρυξη για τον Εθελοντισμό που ετοιμάσθηκε από το ΠΣΣΕ. 

Η Εθνική Διακήρυξη για τον Εθελοντισμό, η οποία εγκρίθηκε το Σάββατο από τη Β’ Σύνοδο της Κοινωνίας των Πολιτών, καλεί όλους, τη Νομοθετική Εξουσία, την Εκτελεστική Εξουσία, τους ημικρατικούς, εθελοντικούς φορείς/ΜΚΟ, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, και άλλους φορείς να φροντίσουν για την ευρεία διάδοση και δημοσιοποίησή της και να καταβάλουν προσπάθειες μέσω  στοχευμένων ενεργειών και προοδευτικών μέτρων, για να διασφαλίσουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τον εθελοντισμό και τις εθελοντικές οργανώσεις/ΜΚΟ, ώστε να μπορούν να συμβάλουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στην επίτευξη των στόχων και των παραμέτρων της. Η Εθνική Διακήρυξη για τον Εθελοντισμό αποτελεί το κοινό όραμα όλων των εθελοντικών οργανώσεων/ΜΚΟ, αφού συγκεντρώνει τις κοινές απόψεις και θέσεις τους.  

Επίσης, μέσα από αυτή την πρωτοβουλία του ΠΣΣΕ, δόθηκε η ευκαιρία σε 56 εκπρόσωπους των διαφόρων πεδίων δραστηριότητας των εθελοντικών οργανώσεων/ΜΚΟ, οι οποίοι είχαν την ιδιότητα του ‘βουλευτή’ της Συνόδου της Κοινωνίας των Πολιτών, να κάνουν προφορικές και γραπτές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις στη βάση της Εθνικής Διακήρυξης για τον Εθελοντισμό, στην παρουσία των αρμόδιων αξιωματούχων του κράτους. Παρεμβάσεις έκαναν επίσης οι πιο κάτω εκπρόσωποι κρατικών, ημικρατικών φορέων και ανεξάρτητων αρχών: εκ μέρους του  Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η κ. Ελένη Νεοφύτου για τη Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας η Δρ. Ντία Βωνιάτη, Ανώτερη λειτουργός των Ιατρικών Υπηρεσιών, εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών η κ. Λουκία Μπακαλούρη, Λειτουργός Προγραμματισμού του Γραφείου Προγραμματισμού, εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ο κ. Φαίδωνας Παπαδόπουλος, Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης και εκ μέρους της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ο κ. Γιώργος Κυθρεώτης, Ανώτερος λειτουργός Διοίκησης και Προσωπικού.  

Με την ευκαιρία της Συνόδου, πραγματοποιήθηκε στο αίθριο της Βουλής έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ιστορική αναδρομή του εθελοντισμού στην Κύπρο με φωτογραφικό υλικό των οργανώσεων μελών του ΠΣΣΕ. 

 

Πρακτικά

 

Δείτε επίσης: