ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 
27 Νοεμβρίου 2010, ώρα 10πμ Βουλή των Αντιπροσώπων 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 27 Νοεμβρίου 2010, η Σύνοδος της Κοινωνίας των Πολιτών από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) στη Βουλή των Αντιπροσώπων. 

Μετά από σύντομο χαιρετισμό και κήρυξη των εργασιών της Συνόδου από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριο Κάρογιαν, χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ κ. Σταύρος Ολύμπιος, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλας Χαραλάμπους και η Α’ Λειτουργός Υγείας Δρ Όλγα Καλακούτα, εκ μέρους του Υπουργού Υγείας κ. Χρίστου Πατσαλίδη.   

Μέσα από αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία του ΠΣΣΕ, δόθηκε ‘φωνή’ στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που κινδυνεύουν από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, καθώς 56 εκπρόσωποι τους, με την ιδιότητα του ‘βουλευτή’ της Συνόδου της Κοινωνίας των Πολιτών, είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τις ανάγκες, τα προβλήματα και τα δικαιώματα της ευπαθούς ομάδας που εκπροσώπησαν. Στη Σύνοδο παρουσιάστηκαν επίσης, τα πορίσματα της έρευνας που εκπονήθηκε από το ΠΣΣΕ με τίτλο ‘Χαρτογράφηση Αναγκών και Προβλημάτων των Ευπαθών Ομάδων του Πληθυσμού’. 

Η Σύνοδος εντάσσεται στο έργο του ΠΣΣΕ με τίτλο ‘Εθελοντές Κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού’ - Δίνουμε ‘φωνή’ στις ευπαθείς ομάδες’ που υλοποιείται στο πλαίσιο του  Ευρωπαϊκού Έτους 2010 για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας.   

 

Πρακτικά

 

Δείτε επίσης: