ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παγκύπρια Σύσκεψη Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού και αξιωματούχων παγκύπριων οργανώσεων


Στις 6/4/12 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία Παγκύπρια σύσκεψη των προέδρων, αντιπροέδρων και γραμματέων των διοικητικών συμβουλίων των οργανώσεων μελών του ΠΣΣΕ και της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΣΣΕ.  Μετά την εισαγωγή των διαφόρων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης από τον πρόεδρο του ΠΣΣΕ κ. Σταύρο Ολύμπιο,  αναπτύχθηκε παραγωγικός διάλογος σε θέματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα τον εθελοντικό τομέα.   

Για τη βιωσιμότητα των εθελοντικών οργανώσεων, οι πρόεδροι δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για συνέχιση των κοινωνικών προγραμμάτων, λειτουργώντας με πνεύμα ‘όλοι για όλους’ και όχι κάθε οργάνωση για τον εαυτό της. Όσον αφορά γενικότερα θέματα βιωσιμότητας οι παρευρισκόμενοι επεσήμαναν με λύπη τους ότι μερικές φορές τροχιοδρομούνται μέτρα για τον εθελοντικό τομέα χωρίς να διεξαχθεί διάλογος με εκπροσώπους του.

Για το θέμα της οικονομικής κρίσης, η ολομέλεια της σύσκεψης αποφάσισε ότι η συνέχιση της δραστηριοποίησης των οργανώσεων είναι ο πιο σωστός τρόπος για αντιμετώπιση της κρίσης, αφού μέσα από τα προγράμματα του εξυπηρετούνται ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που επηρεάζονται άμεσα από αυτή.

Τέλος οι παρευρισκόμενοι  επιβεβαίωσαν την ανάγκη στενότερης συνεργασίας  τόσο μεταξύ τους όσο και με το ΠΣΣΕ για ενίσχυση και ενδυνάμωση του εθελοντικού μας τομέα.

 

Δείτε επίσης: