Το ΠΣΣΕ ως συντονιστής και  διοργανωτής του θεσμού της Βουλής των Γερόντων, πραγματοποίησε  στις 26 Νοεμβρίου 2011, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού τη 13η Σύνοδο της Βουλής των Γερόντων με θέμα: «Εποικοδομητική Αφυπηρέτηση στα πλαίσια του Εθελοντισμού».

 

Όπως κάθε χρόνο, η  Σύνοδος πραγματοποιήθηκε  στη Βουλή των Αντιπροσώπων αρχικά υπό την προεδρία του προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου και στη συνέχεια προήδρευσε ο βουλευτής κ. Σοφοκλής Φυττής. Χαιρετισμό απεύθυναν ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού και Πρόεδρος του Συντονιστικού Σώματος της Βουλής των Γερόντων κ. Σταύρος Ολύμπιος, η Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο Υπουργός  Υγείας Δρ Σταύρος Μαλάς, και η Χριστιάνα Γρηγορίου εκπρόσωπος της Κυπριακής Παιδοβουλής. Η συμμετοχή της κας Γρηγορίου αποτέλεσε τη συνέχεια της νέας πτυχής της Συνόδου στα πλαίσια επίτευξης του στόχου της Βουλής των Γερόντων για γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των νέων και των ηλικιωμένων και της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των γενεών.  

 

Τις εργασίες της Βουλής παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Νομοθετικής και της Εκτελεστικής Εξουσίας, των εθελοντικών οργανώσεων και άλλων φορέων, των  ΜΜΕ  και άλλοι παρατηρητές.  Οι εργασίες της  Συνόδου περιλάμβαναν την παρουσίαση και συζήτηση θεμάτων των εκθέσεων των Επιτροπών Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας της Βουλής των Γερόντων,  τα εγκριθέντα πορίσματα των οποίων προωθήθηκαν στην Εκτελεστική και Νομοθετική Εξουσία.

 

Πορίσματα Συνόδου

Δείτε επίσης: