1500 Οικογένειες παγκύπρια είχαν πασχαλινό τραπέζι στα πλαίσια της εκστρατείας του ΠΣΣΕ «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα»
Το μεγαλείο της εθελοντικής προσφοράς και της αλληλεγγύης

 

 

Μεγάλη συγκίνηση προκαλεί η τόσο θερμή ανταπόκριση των πολιτών στην εκστρατεία που προκήρυξε το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) μέσω των Επαρχιακών του Συμβουλίων «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα». Απλοί πολίτες, ομάδες εργαζομένων και στελέχη από ιδιωτικές εταιρείες, τραπεζικά ιδρύματα, πολιτικά κόμματα και άλλοι φορείς και οργανωμένα σύνολα φρόντισαν να μην μείνει καμία οικογένεια και κανένα παιδί χωρίς γιορτινό τραπέζι ή χωρίς να νιώσουν τη χαρά της Ανάστασης.

 

Τα Επαρχιακά Συντονιστικά Συμβούλια Εθελοντισμού/Σώματα Εθελοντών έγιναν δέκτες εκατοντάδων επισκέψεων και τηλεφωνημάτων στα πλαίσια της εκστρατείας για την παραλαβή κουπονιών από υπεραγορές, πακέτων με τρόφιμα και άλλα είδη (φλαούνες, τσουρέκια, αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέατα, μακαρόνια, ρύζι, δημητριακά, λάδι, παιδικές τροφές, πάνες, σοκολατένια αυγά, λαμπάδες κ.α.).  Η παράδοση των πακέτων προς τις οικογένειες που έχουν ανάγκη έγινε όπως είχε προγραμματιστεί την Μεγάλη Εβδομάδα. 

 

Το ΠΣΣΕ ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλαν με την προσφορά και τη βοήθεια τους στην «υιοθέτηση» 1500 οικογενειών για το Πάσχα σε όλες τις επαρχίες, καθώς και τους εκατοντάδες εθελοντές οι οποίοι βοήθησαν στις τηλεφωνικές γραμμές, στην ετοιμασία των πακέτων, στην παραλαβή και παράδοση των τροφίμων. 

Δείτε επίσης: