Σήμερα, 8/4/15, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και αντιπροσωπεία του κόμματος, παρέδωσε στην ηγεσία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) πασχαλινά πακέτα για 12 οικογένειες, τα οποία θα δοθούν σε 2 οικογένειες σε κάθε επαρχία, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υιοθετήστε» μια οικογένεια το Πάσχα που πραγματοποιείται από το ΠΣΣΕ.

 

Ο κ. Ηλίας Δημητρίου, αντιπρόεδρος του ΠΣΣΕ, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τους συνεργάτες του για την ανταπόκριση τους στην εκστρατεία του ΠΣΣΕ «Υιοθετήστε»  μια οικογένεια το Πάσχα που έχει ως στόχο να μην μείνει καμία οικογένεια και κανένα παιδί χωρίς γιορτινό τραπέζι ή χωρίς να νιώσουν τη χαρά της Ανάστασης. Η πράξη τους αυτή, ανέφερε μεταξύ άλλων, δηλώνει έμπρακτα την βούληση του κόμματος να βοηθήσει όχι μόνο με νομοθεσίες αλλά και έμπρακτα με την άμεση προσφορά σε οικογένειες και άτομα που έχουν ανάγκες.  Ανέφερε επίσης, ότι η τρομερή ανταπόκριση του κοινού στην εκστρατεία, όχι μόνο συνέβαλε στην επιτυχία της αλλά δίνει και ένα ισχυρό μήνυμα ότι  οι Κύπριοι με τέτοιες πράξεις ανθρωπιάς, αγάπης και αλληλεγγύης, δίνουν δύναμη και ώθηση στους εθελοντές να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας μας. 

 

Ο κ. Νεοφύτου, αφού συνεχάρη το ΠΣΣΕ για τη δράση του, ανέφερε: 

«Αυτές οι πρωτοβουλίες μας συγκινούν. Μας συγκινούν γιατί καταδεικνύουν πως σε μια εποχή της χρεοκοπίας, όχι μόνο της οικονομικής αλλά και της κρίσης αξιών, υπάρχει στην κοινωνία μας περίσσευμα ανθρωπιάς αλλά και από τους ανθρώπους τους οργανωμένους, των εθελοντών που σκέφτονται τους πάσχοντες και τους συνανθρώπους μας που βιώνουν τα αποτελέσματα τα οδυνηρά της οικονομικής κρίσης.  
Την ίδια ώρα με πεισμώνουν ως άνθρωπο να προσπαθήσω μακράν από λαϊκισμούς, να κάνω ότι είναι δυνατόν, για μια καλύτερη Κύπρο, μια Κύπρο που οι πολίτες της να μην χρειάζονται την στήριξη αλλά να έχουν μέσα από αξιοπρεπείς δουλειές, το ικανοποιητικό εισόδημα να ζουν αυτοί και οι οικογένειες τους, χωρίς να ζουν αυτές τις συνθήκες που να αναμένουν την κοινωνική στήριξη είτε του κράτους είτε της κοινωνίας. Οι πολίτες μας, οι κύπριοι είναι πολύ αξιοπρεπείς. Θα προτιμούσαν να έχουν δουλειά παρά την υιοθέτηση μιας οικογένειας για να μπορούν να έχουν Πάσχα μαζί με τα παιδιά τους. Όμως αυτά τα ελλείμματα τα καλύπτει προσωρινά ο Εθελοντισμός αλλά και η κοινωνική μέριμνα. Στόχο πρέπει να έχουμε να ξανά κάνουμε μια περήφανη Κύπρο με περήφανους πολίτες.»  

 

 


     

Δείτε επίσης: