Εκπρόσωποι της Διοικούσας Επιτροπής του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) είχαν συνάντηση την 1η Ιουλίου 2016 με τον Επίτροπο Εθελοντισμού και ΜΚΟ με θέμα την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή Σολέας. 

 

Στη συνάντηση, έγινε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με το συντονισμό των εθελοντών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως την αντιμετώπιση της πρόσφατης πυρκαγιάς. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η οργάνωση και εκπαίδευση ομάδων εθελοντών των Σωμάτων Εθελοντών για υποστήριξη των αρμόδιων σωμάτων σε τέτοιες περιπτώσεις. 

 

Επίσης, το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ σε συνεργασία με το ΠΣΣΕ και τις αρμόδιες υπηρεσίες θα αναλάβουν το συντονισμό των εθελοντών και οργανωμένων συνόλων οι οποίο ενδιαφέρονται να προσφέρουν στη δεντροφύτευση των περιοχών που πλήγηκαν από την πυρκαγιά. Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις θα ανακοινωθούν αφού καταρτιστεί σχετικό πλάνο δράσης. 

 

Παρακαλείται το κοινό καθώς και οργανωμένα σύνολα τα οποία ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος ή να προσφέρουν στις ενέργειες δεντροφύτευσης να μην λαμβάνουν πρωτοβουλίες και να αναμένουν σχετικές ανακοινώσεις και οδηγίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

 

Το ΠΣΣΕ προγραμματίζει επίσης, διάφορες άλλες ενέργειες και δράσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα με σκοπό την πρόληψη και προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού μας πλούτου αλλά και αντιμετώπιση παρόμοιων έκτακτων αναγκών.

 

Σχετικά δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο:

Δείτε επίσης: