ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
κ. Σταύρου Ολύμπιου

 

Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τον εθελοντισμό μας 
και να του προσδίδουμε καθημερινά νέα δυναμική για να επιτελεί 
τον αναντικατάστατο προορισμό του.

 

Με την ευκαιρία της επανεκλογής μου από τη Γενική  Συνέλευση των οργανώσεων μελών του ΠΣΣΕ στη θέση του προέδρου, απευθύνω σε όλες τις εθελόντριες και εθελοντές θερμό και εγκάρδιο χαιρετισμό και μεταφέρω τη διαβεβαίωση της νέας Διοικούσας Επιτροπής ότι, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την περαιτέρω ενίσχυση του εθελοντισμού στον τόπο μας αλλά και τη δημιουργία ενός ευνοϊκότερου περιβάλλοντος για τον εθελοντισμό μας. 

 

Οι χιλιάδες εθελοντές που υπηρετούν στις 437 περίπου οργανώσεις μέλη του ΠΣΣΕ και τα Σώματα Εθελοντών με τις χιλιάδες μέλη του που συγκροτούν το ΠΣΣΕ αποτελούν την κορυφογραμμή της οριοθέτησης του πολιτισμού μας.  Γιατί πολιτισμός δεν είναι μόνο η αναπτυγμένη οικονομία, η επιστήμη, ή η τεχνολογία αλλά προπαντός η υπέρβαση του ατομισμού, της ιδιοτέλειας και της χρησιμοθηρίας μας και η συνάντηση μας με τον άνθρωπο που έχει ανάγκη συμπαράστασης και βοήθειας αλλά και η επίδειξη δημόσιου πνεύματος για την προαγωγή του πολιτισμού, την προστασία του περιβάλλοντος και γενικά την πρόοδο και ευημερία του κοινωνικού συνόλου. 

 

Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι ο αληθινός εθελοντής πρέπει να έχει μέσα του το σύστημα των αξιών με τη σωστή τους ιεράρχηση και να αντιμετωπίζει όλους χωρίς διάκριση, με αγάπη, ανοχή, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και ισότητα, αρετές που μαρτυρούν την εσωτερική ποιότητα του ανθρώπου. 
Τον εθελοντισμό μας που παραλάβαμε από τους προγόνους μας και που στον τόπο μας ανθεί τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα, σας παρακαλώ θερμά να τον διατηρήσουμε καθαρό και αμόλυντο από οτιδήποτε μπορεί να αμαυρώσει την ακτινοβολία και την τεράστια συμβολή του στην διαμόρφωση μιας σωστής κοινωνίας.   Η διαφάνεια, η στενή συνεργασία, η αρμονική συνύπαρξη του συναισθηματισμού με την ορθολογιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων είναι στοιχεία που διασφαλίζουν την πρόοδο και την ανάπτυξη του εθελοντισμού μας. 

 

Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τον εθελοντισμό μας από την εμπορικοποίηση, από την στασιμότητα, την ρουτίνα και την επανάληψη και να του προσδίδουμε καθημερινά νέα δυναμική για να επιτελεί τον αναντικατάστατο προορισμό του.

 

Γι’ αυτό καλούμαστε όλοι μας να ανασυντάξουμε τις ψυχικές και πνευματικές δυνάμεις μας, να διατηρήσουμε το ζήλο μας και να αυξήσουμε την προσφορά μας ώστε να συνεχίσει ο εθελοντισμός μας να είναι ο σταθερός συνεργάτης του κράτους στην προαγωγή των διαφόρων κοινωνικών, περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και άλλων πολιτικών του.

 

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι σε όλες και όλους τον φωτισμό και την ενίσχυση του Θεού στην επιτέλεση του υψηλού έργου που ο καθένας έχει επιλέξει και προσφέρει εθελοντικά και αφειδώλευτα τις υπηρεσίες του.

 

Σχετικά δημοσίευματα στον ημερήσιο τύπο:

Δείτε επίσης: