Αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο κ. Ηλία Δημητρίου και τη γραμματέα κα Γιαννούλα Κυριακίδου, πραγματοποίησαν στις 13/9/16 συνάντηση με το Διευθυντή του Τμήματος Δασών κ. Τάκη Τσιντίδη και ακολούθως με την Επίτροπο Περιβάλλοντος, κα Ιωάννα Παναγιώτου, για την ανάπτυξη δράσεων και συνεργασίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Κατά τη συνάντηση με το Διευθυντή του Τμήματος Δασών αποφασίστηκαν διάφοροι τρόποι κινητοποίησης των εθελοντών των Σωμάτων Εθελοντών για συμβολή στις ενέργειες αποκατάστασης των καμένων δασικών εκτάσεων στη Σολιά – Δάσος Αδελφοί και Αργάκα – Δάσος Πάφου. Επίσης, έγινε ανταλλαγή απόψεων για διάφορους τρόπους συνεργασίας για την προστασία του περιβάλλοντος με την εμπλοκή της δομής του ΠΣΣΕ, εθελοντών και εθελοντικών/μη κυβερνητικών οργανώσεων. 

 

Στη συνάντηση με την Επίτροπο Περιβάλλοντος καταρτίστηκε ένα ετήσιο πλάνο δράσης με διάφορες δραστηριότητες σε περιβαλλοντικά θέματα. Οι δράσεις αυτές θα περιλαμβάνουν τη συμμετοχή των εθελοντών, των εθελοντικών-μη κυβερνητικών οργανώσεων, διάφορων κοινοτήτων αλλά και του κοινού γενικότερα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο μέσω της ιστοσελίδας του ΠΣΣΕ (www.volunteerism-cc.org.cy) και της σελίδα του ΠΣΣΕ στο facebook (Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού).

 

Ο τομέας του περιβάλλοντος ενδιαφέρει ιδιαίτερα το ΠΣΣΕ ώστε μέσα από την εθελοντική δράση  να συμβάλει στην προστασία του αλλά και στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.

Δείτε επίσης: