18η Σύνοδος της Βουλής Των Γερόντων

Θέμα: «Το αναφαίρετο δικαίωμα των ηλικιωμένων 
σε ποιότητα ζωής  και υγείας»

 

Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού και το Συντονιστικό Σώμα της Βουλής των Γερόντων πραγματοποίησε την 18η Σύνοδο της Βουλής των Γερόντων την 1η Νοεμβρίου 2016, στην αίθουσα της Βουλή των Αντιπροσώπων με θέμα: «Το αναφαίρετο δικαίωμα των ηλικιωμένων σε ποιότητα ζωής και υγείας».

 

Στην 18η Σύνοδο της Βουλής των Γερόντων προήδρευσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αδάμος Αδάμου. Απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού και του Συντονιστικού Σώματος της Βουλής των Γερόντων κ. Σταύρος Ολύμπιος του οποίου τον χαιρετισμό διάβασε ο αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Δημητρίου, η Υπουργός Εργασίας κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, εκ μέρος του Υπουργού Υγείας, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Δρ. Χριστίνα Βασιλείου Γιαννάκη, ο Επίτροπος Εθελοντισμού κ. Γιάννης Γιαννάκης και εκπρόσωπος της Κυπριακής Παιδοβουλής η μαθήτρια Έλενα Παναγή. 

 

Κατατέθηκαν οι εκθέσεις των Επιτροπών Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας όπου και διεξήχθη γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν τους ηλικιωμένους ιδιαίτερα σε θέματα υγείας, συντάξεων, διακίνησης, επιπέδου διαβίωσης κτλ. 

 

Με παρεμβάσεις τους οι εκπρόσωποι των Υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών, Μεταφορών- Επικοινωνιών και Έργων, κατέθεσαν τις εισηγήσεις των Υπουργείων τους στα θέματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου. 

 

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Βουλής τόνισε τη σημασία του θεσμού της Βουλής των Γερόντων και συνεχάρη το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού για την άρτια οργάνωση της. 

 

Σχετικά δημοσιεύματα:

Δείτε επίσης: