Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν των εθελοντών

 

«Είναι τιμή και χαρά μου να φιλοξενώ σήμερα – ως συμβολική ένδειξη αναγνώρισης - εσάς τους εθελοντές, που με την ανιδιοτελή και χωρίς αμφιβολία υπέροχη προσφορά σας κάνετε την κοινωνία μας πιο ανθρώπινη. Αποτελεί η ημέρα αυτή μία ευκαιρία για ανάδειξη του σπουδαίου ρόλου σας στην ευρύτερη κοινωνία αλλά και μια ευκαιρία για μας ως πολιτική ηγεσία, να απευθύνουμε σεμνά ένα ευχαριστώ για την προσφορά σας. Την προσφορά σας, η οποία, ιδιαίτερα στις μέρες που περάσαμε και περνούμε, είναι κάτι περισσότερο από πολύτιμη.» Με αυτά τα λόγια, την 1η Δεκεμβρίου 2016, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, καλωσόρισε τις εκατοντάδες εκπροσώπους εθελοντών από όλη την Κύπρο που συμμετείχαν στη δεξίωση που παραθέτει κάθε χρόνο το προεδρικό ζεύγος, προς τιμή των εθελοντών, στο Προεδρικό Μέγαρο (χαιρετισμός). 

 

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης αυτής δεξίωσης, απεύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, Σταύρος Ολύμπιος.  Στο χαιρετισμό του εξήρε τη σημασία του εθελοντισμού και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε την αφοσίωση των εθελοντών στο πολύτιμο και πολύπλευρο έργο που επιτελούν.

 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τα βραβεία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό του προγράμματος εθελοντικής εργασίας «Νεολαία και Εθελοντισμός 2015-2016», το οποίο υλοποιείται από το 2005 από το  ΠΣΣΕ με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος αθλοθετεί τα βραβεία του διαγωνισμού, απένειμε τα βραβεία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που διακρίθηκαν για το 2015-2016 ως ακολούθως: 1ο βραβείο εξίσου - Πανεπιστήμιο Κύπρου (Η διάκριση αφιερώθηκε στην μνήμη της Έλενας Μαϊμάρη, συντονίστριας των εθελοντικών δράσεων του πανεπιστημίου μέχρι τις αρχές Ιουνίου 2016, που έφυγε από τη ζωή τόσο πρόωρα.), Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων Πάνου Ιωάννου, Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς, 2ο βραβείο εξίσου - Λύκειο Κύκκου Πάφου, Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, 3ο βραβείο εξίσου - Δημοτικό Σχολείο Τρούλων, Λύκειο Αγίου Αντωνίου Λεμεσού. 

 

Στη δεξίωση, βραβεύτηκαν επίσης οι εταιρείες που διακρίθηκαν στο 2ο διαγωνισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στον τομέα του εθελοντισμού που προκήρυξε το ΠΣΣΕ για το 2016, σκοπός του οποίου είναι να αναδεικνύει τις εταιρίες που έχουν βοηθήσει και υποστηρίξει τις κοινωνικές δράσεις των εθελοντικών οργανώσεων μελών του ΠΣΣΕ και των Επαρχιακών Συντονιστικών Συμβουλίων Εθελοντισμού. Οι εταιρείες που διακρίθηκαν ήταν: RCB Bank Ltd, ΣΑΒΒΑΣ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΚΗΣ & ΥΙΟΙ ΛΤΔ (Μύλοι Χατζηγιώρκη), και COSTA COFFEE CYPRUS.

 

Μία ακόμη διάκριση η οποία απονεμήθηκε, είναι το «Πιστοποιητικό αποτελεσματικής λειτουργίας, βιωσιμότητας και ανάπτυξης» στο Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού Ξυλοτύμβου, το οποίο προσφέρει το ΠΣΣΕ στις οργανώσεις μέλη του. 

 

Την εκδήλωση έκλεισαν με την εξαιρετική εμφάνιση τους τα παιδιά του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του διακεκριμένου Κύπριου βιολονίστα και μουσικοπαιδαγωγού Καθηγητή, κ. Ματθαίου Καριόλου.   

Δείτε επίσης: