Το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών του νησιού μας για τον εθελοντισμό και την ανθρωπιστική βοήθεια διαφάνηκε για πολλοστή φορά με την πλημυρισμένη αίθουσα του Ολυμπιακού Μεγάρου στην οποία πραγματοποιήθηκε το 26ο συνέδριο του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) σε συνεργασία με το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΕΣΣΕ) Λευκωσίας με θέμα τον «Εθελοντισμό και την ανθρωπιστική βοήθεια εντός και εκτός Κύπρου» στις 25 Απριλίου 2017.

 

Σκοπός του συνεδρίου ήταν να αναδείξει το ενδιαφέρον των εθελοντών της Κύπρου να βοηθήσουν σε ανθρωπιστικές κρίσεις εντός και εκτός Κύπρου αλλά και να μεταφέρει στους συνέδρους εμπειρίες ανθρώπων οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε τέτοιες αποστολές.

 

Εισηγητές του συνεδρίου ήταν ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, κ. Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης, τον οποίο εκπροσώπησε ο κ. Μιχάλης Στυλιανού και ο αντιπρόεδρος του ΠΣΣΕ κ. Ηλίας Δημητρίου. Τη δράση και την εμπειρία τους σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε τρίτες χώρες κατέθεσαν ο Διοικητής της Πολιτικής Άμυνας, κ. Λουκάς Χατζημιχαήλ, η πρόεδρος των Εθελοντών Γιατρών Κύπρου, Δρ Ανδρούλα Αγρότου, η Διευθύντρια Προγραμμάτων της Action Aid Hellas, κα Σαλώμη Πνευματικού, ο ηθοποιός Ανδρέας Φυλακτού, και ο δεκαεξάχρονος μαθητής Αλέξανδρος Κυθραιώτης.

 

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο πρόεδρος του ΠΣΣΕ, κ. Σταύρος Ολύμπιος, ο πρόεδρος του ΕΣΣΕ Λευκωσίας, κ. Ρένος Χατζηβασίλη,  ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ, κ. Γιάννης Γιαννάκη και η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία κήρυξε την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου. Το δικό του βινετοσκοπημένο μήνυμα έστειλε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής  Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος δεν μπορούσε να παρευρεθεί λόγω της συμμετοχής του σε αποστολή.

 

Στο συνέδριο παρέστησαν εκπρόσωποι της εκκλησίας και της πολιτείας, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, εθελοντές, εκπρόσωποι των εθελοντικών/μη κυβερνητικών οργανώσεων και άλλων φορέων.

 

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της πρωτοβουλίας «Εθελοντές Ανθρωπιστικής Βοήθειας της ΕΕ» (EU Aid Volunteers) και στο χώρο πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ανθρωπιστική βοήθεια.

 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, έγινε απονομή τιμητικών πλακετών στους μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό της Έκθεσης Ιδεών  2016 στα  Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης  με θέμα «Η συμβολή των νέων μέσα από τον εθελοντισμό, στην προστασία και ανάπτυξη του περιβάλλοντος».

 

  • Χαιρετισμός Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων  

 

  • Βιντεοσκοπημένο Μήνυμα του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χρήστου Στυλιανίδη

                 

  
  • Κάλυψη από ΜΜΕ

 

 

 

Δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο:

Δείτε επίσης: