Η αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, ήταν κατάμεστη στις 4 Δεκεμβρίου, από πλήθος εθελοντών από όλη την Κύπρο, στο πλαίσιο της καθιερωμένης δεξίωσης που παραθέτει το προεδρικό ζεύγος προς τιμή των εθελοντών για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών. 

 

Η εκδήλωση άρχισε με το δυναμικό μουσικό πρόγραμμα των μαθητών «Sampa Drummers» από το American International School, υπό την διεύθυνση της μουσικού  τους κας Κate Jarrold. 

 

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, χαιρέτησε την εκδήλωση, αναγνωρίζοντας και τονίζοντας τη διαχρονική προσφορά του ΠΣΣΕ και των εθελοντικών-μη κυβερνητικών οργανώσεων αλλά και συγχαίροντας το ΠΣΣΕ για την πολυδιάστατη δράση που αναπτύσσει. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τίμησε τον Πρόεδρο του ΠΣΣΕ, κ. Σταύρο Ολύμπιο, ως ένδειξη εκτίμησης για τη βαρυσήμαντη προσφορά και το πλούσιο και πολυσχιδές έργο που επιτελεί για χρόνια στον τομέα του εθελοντισμού.

 

Ο πρόεδρος του ΠΣΣΕ, κ. Σ. Ολύμπιος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέροντας ότι μετακυλύει αυτή την τιμή στις δεκάδες εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντών, συνεργατών, που συγκροτούν το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού και παρέδωσε στον Πρόεδρο, το πρώτο αντίτυπο του Λευκώματος που έχει εκδώσει το ΠΣΣΕ με την  ευκαιρία των 40 και πλέον χρόνων από την ίδρυση του το οποίο ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει, ως ένδειξη τιμής αλλά και ευχαριστιών για τη συνεχή στήριξη του στο εθελοντικό κίνημα του τόπου μας.

 

Στη συνέχεια, βραβευτήκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο του ΠΣΣΕ, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό του προγράμματος εθελοντικής εργασίας Νεολαία και Εθελοντισμός 2016-2017. Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση των εταιρειών που διακρίθηκαν στον 3ο διαγωνισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στον τομέα του εθελοντισμού που προκήρυξε το ΠΣΣΕ το 2017. 

 

Δείτε επίσης: