Το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού  Λεμεσού
τίμησε  τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών  

 

Το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού  Λεμεσού με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών πραγματοποίησε   Εορταστική Εκδήλωση με τη συμμετοχή όλων των Εθελοντικών Οργανώσεων της πόλης  & επαρχίας Λεμεσού και πλήθος κόσμου   στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού  τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου. 

 

Η Εκδήλωση περιλάμβανε προσφώνηση από τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συμβουλίου Εθελοντισμού κ. Σταύρο Ολύμπιο, χαιρετισμούς από την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου τον οποίο διάβασε η Επαρχιακός Λειτουργός Ευημερίας Λεμεσού κ. Λουκία Παπατζιάκου ,τον  Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ.κ. Νικόλαο,  τον Δήμαρχο Λεμεσού κ. Νίκο Νικολαΐδη και τον μαθητή του Λυκείου Αγίας Φυλάξεως Ανδρέα Θεοφάνους  εκπρόσωπο των Μαθητικών Ομίλων Κοινωνικής Προσφοράς των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Λεμεσού. 

 

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλάμβανε: Τραγούδια από τη Χορωδία του Δήμου Γερμασόγειας υπό τη διεύθυνση του κ. Σόλωνα Κλαδά και από την Παιδική Χορωδία «Μελωδίες και Χρώματα » υπό τη διεύθυνση της κ. Δήμητρας Ορφανίδου  και το οπτικοακουστικό « Όλοι μαζί μπορούμε » σε επιμέλεια και παρουσίαση του κ. Ανδρέα Χατζήκυριακου.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  τιμήθηκαν   για τη μακρόχρονη εθελοντική προσφορά τους οι: Ανδρέας Χατζήκυριακου, Εύη και Joseph Μιχαήλ, Κούλλα Τριτοφτίδου, Κώστας Βήχας, Νινέττα Καζαντζή, Μάρλεν Καυκαλιά, Μαρούλα Βασιλείου, Στέλλα και Νίκλης Αλεξάνδρου, Πολιτιστικός Όμιλος Μόρφου και το Πολυδύναμο Κέντρο « Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων».

 

Η ανάγνωση του σκεπτικού της απόφασης για τη διάκριση των τιμωμένων  έγινε  από τη γραμματέα του Επαρχιακού Συντονιστικού Εθελοντισμού κ. Μαρία Μότη.
Η όλη Εκδήλωση ανέδειξε το πνεύμα και τη σημασία του εθελοντισμού ο οποίος είναι το αντίβαρο και το αντιφάρμακο στις αντικοινωνικές εκδηλώσεις που παρατηρούνται στην εποχή μας και συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων.

Δείτε επίσης: