Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού, μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), επισκέφθηκαν στις 19 Δεκεμβρίου 2017 τους μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνάσιου του Ριζοκαρπάσου.

 

Κατά την επίσκεψη, ο αντιπρόεδρος του ΠΣΣΕ, κ. Ηλίας Δημητρίου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι χαρά μας που βρισκόμαστε και φέτος στο σχολείο στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού και είναι υποχρέωση μας να είμαστε κοντά στα παιδιά αυτά που είναι πραγματικοί εθελοντές και το αποδεικνύουν καθημερινά στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου».  Η διευθύνουσα του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, κα Μορφία Ζάουρα, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του ΠΣΣΕ για την επίσκεψη καθώς όπως ανέφερε σκέφτονται πάντα το σχολείο. 

 

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι του ΠΣΣΕ παρέδωσαν στους μαθητές δώρα, γλυκά και άλλα χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Τα δώρα που δόθηκαν στους μαθητές προσφέρθηκαν από τους Φούρνους ΖΟΡΠΑ, τα Βιβλιοπωλεία Μαυρομάτης και εθελοντές τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.   

 

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όπου οι μαθητές του Γυμνασίου παρέδωσαν στους εκπροσώπους του ΠΣΣΕ παιχνίδια και άλλα δώρα, τα οποία συνέλεξαν στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού, για να διατεθούν σε παιδιά άπορων οικογενειών στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υιοθετήστε» μια οικογένεια τα Χριστούγεννα. Τα δώρα μεταφέρθηκαν στις ελεύθερες περιοχές από τους εκπροσώπους τους ΠΣΣΕ και προσφέρθηκαν μέσω του Σώματος Εθελοντών σε παιδιά που έχουν ανάγκη για να νιώσουν τη χαρά των γιορτινών αυτών ημερών. Την εκτίμηση και την αγάπη τους για την επίσκεψη, έδειξαν με έμπρακτο τρόπο και τα παιδάκια του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου τα οποία προσέφεραν στους εκπροσώπους του ΠΣΣΕ κατασκευές που έφτιαξαν και που ξεχειλίζουν από αγάπη. 

 

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής εκφράζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά όσο και στους εκπαιδευτικούς και τη διεύθυνση των σχολείων για τον δικό τους αγώνα που δίνουν καθημερινά, για το ήθος και τα φιλάνθρωπα αισθήματα που διακατέχονται, την αγάπη για την πατρίδα, το σχολείο τους και τους συνανθρώπους τους που ξεχειλίζει και τους εύχεται δύναμη και κάθε καλό για το νέο έτος.  

Δείτε επίσης: