Αυξημένο το ενδιαφέρον της νεολαίας μας σε θέματα εθελοντισμού

Σε μια κατάμεστη αίθουσα που έσφυζε από νεολαία και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε σήμερα το 27ο ετήσιο παγκύπριο συνέδριο του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) σε συνεργασία με το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΕΣΣΕ) Κερύνειας με θέμα την εμπλοκή των νέων στον εθελοντισμό. 

Το ΠΣΣΕ, αναγνωρίζοντας τη μακρά παράδοση της συμμετοχής των νέων σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας και τη μεγάλη σημασία της εμπλοκής τους στον εθελοντισμό καθώς αποτελούν το μέλλον του τόπου μας, αφιέρωσε το φετινό του συνέδριο στο θέμα αυτό. Πλήθος κόσμου, μαθητές, φοιτητές, εκπρόσωποι εθελοντικών-μη κυβερνητικών οργανώσεων, εθελοντές, αξιωματούχοι και άλλοι, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις του δημοσιογράφου κ. Σταύρου Κυπριανού, του προέδρου της εθελοντικής οργάνωσης «Γκολ στη Ζωή» και πρώην αρχηγού της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου κ. Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη και της Προέδρου του Ομίλου Εθελοντών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου κας Έλενας Κελίρη. Στο συνέδριο δόθηκε επίσης φωνή στους δεκάδες νεαρούς συνέδρους που συμμετείχαν, οι οποίοι κατάθεσαν τις εμπειρίες τους για τον εθελοντισμό. Το κοινό είχε την ευκαιρία μέσα από εποικοδομητική συζήτηση να θέσει τους προβληματισμούς/ερώτηματα του στους εισηγητές και να αναπτυχθούν διάφορές πτυχές του θέματος οι οποίες θα αξιολογηθούν/αξιοποιηθούν τόσο από το ΠΣΣΕ όσο και από τις εθελοντικές/μη κυβερνητικές οργανώσεις για περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση τους όσο αφορά την εμπλοκή των νέων στον εθελοντισμό. 

Μια πολύ ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή κατά τη διάρκεια του συνεδρίου υπήρξε η παρουσίαση του Λευκώματος του ΠΣΣΕ για την περίοδο 1973-2015 από τον πρόεδρο του, κ. Σταύρο Ολύμπιο, καθώς μέσα από αυτή την ανασκόπηση ξύπνησαν μνήμες από την ανεκτίμητη συμβολή και προσφορά του εθελοντικού τομέα σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας του τόπου μας αλλά γενικότερα, αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά το μεγαλείο και η αξία του εθελοντισμού.  Ως έκφραση τιμής και ευχαριστιών, ο πρόεδρος του ΠΣΣΕ επίδωσε το Λεύκωμα στην πρώτη Διοικούσα Επιτροπή του ΠΣΣΕ, τους πρώην προέδρους και επίτιμους προέδρους του.

Στο συνέδριο το οποίο ήταν υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κας Ζέτας Αιμιλιανίδου απονεμήθηκαν επίσης τιμητικές πλακέτες στους μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Έκθεσης Ιδεών για το 2017 στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης με θέμα «Η συμβολή των εθελοντών νέων για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς». 

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο πρόεδρος του ΠΣΣΕ, κ. Σταύρος Ολύμπιος, ο πρόεδρος του ΕΣΣΕ Κερύνειας, κ. Ηλίας Δημητρίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κηρυνείας, κ. Χρυσόστομος, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ, κ. Γιάννης Γιαννάκη και η μαθήτρια του Λυκείου Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα, Αικατερίνη Παπαϊωάννου.

 

Πρακτικά Συνεδρίου

 

 

Δείτε επίσης: