Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 19ο Ετήσιο Συνέδριο του Ε.Σ.Σ.Ε. Λάρνακας.

 

Στο Συνέδριο, του οποίου οι διεργασίες διεξήχθηκαν στο ξενοδοχείο Sun Hall στη Λάρνακα στις 2 Μαΐου 2018, έδωσαν το παρόν τους εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, των τοπικών αρχών και φορέων της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, εκπρόσωποι οργανώσεων μελών του Ε.Σ.Σ.Ε. Λάρνακας και εθελοντές.

 

Το Συνέδριο χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κιτίου, ο εκπρόσωπος του Δήμαρχου Λάρνακας, ο Πρόεδρος του Π.Σ.Σ.Ε. κύριος Σταύρος Ολύμπιος και ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ κύριος Γιάννης Γιαννάκη. Χαιρετισμό και κήρυξη της έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου έκανε η κυρία Μαρία Κυρατζή, Πρώτη Λειτουργός των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, η οποία εκπροσώπησε την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρία Ζέτα Αιμιλιανίδου.

 

Σε προσφώνηση του, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Σ.Ε. Λάρνακας, κύριος Ανδρέας Σεργίου, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους συνέδρους για την παρουσία τους, τόνισε ότι το θέμα του Συνεδρίου εντάσσεται στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας που καταβάλλει το Π.Σ.Σ.Ε. προκειμένου να θωρακίσει τις οργανώσεις μέλη του και να τις καταστήσει ικανές να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τους πειρασμούς της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και με την ίδια προσέγγιση τοποθετήθηκαν επίσης και οι 3 εισηγητές του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος του Π.Σ.Σ.Ε. κύριος Σταύρος Ολύμπιος, ο οποίος ανέπτυξε «Το ηθικό υπόβαθρο και η φιλοσοφία του Κώδικα Χρηστής Διοίκησης Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας των ΜΚΟ», ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ κύριος Γιάννης Γιαννάκη, ο οποίος ανέπτυξε «Το νομικό πλαίσιο που επηρεάζει τις ΜΚΟ» και ο Αντιπρόεδρος του Π.Σ.Σ.Ε. και Πρόεδρος του Ε.Σ.Σ.Ε. Κερύνειας κύριος Ηλίας Δημητρίου, ο οποίος ανέπτυξε την πτυχή «Οι πιο σημαντικές πρόνοιες του Κώδικα Χρηστής Διοίκησης Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας των ΜΚΟ».

 

Όπως τόνισαν όλοι οι εισηγητές, η υιοθέτηση του Κώδικα Χρηστής Διοίκησης από το Π.Σ.Σ.Ε., τα Ε.Σ.Σ.Ε. και τις οργανώσεις μέλη τους, αποτελεί τη μεγαλύτερη θωράκιση και ασπίδα προστασίας για τις εθελοντικές οργανώσεις οι οποίες καλούνται να τον εφαρμόζουν πιστά.

Δείτε επίσης: