5η Συνάντηση
Διάλογος μεταξύ της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων
και των Εθελοντικών Οργανώσεων/ΜΚΟ

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση μεταξύ της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου και των Εθελοντικών Οργανώσεων. Η 5η συνάντηση οργανώθηκε από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 και ώρα 11:00πμ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Υπουργείου Οικονομικών.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, ο Επίτροπος Εθελοντισμού κ. Γιάννης Γιαννάκη, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Χρίστος Μαληκκίδης και η διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας κα Τούλα Κούλουμου.

 

Μετά από προσφώνηση του Προέδρου του ΠΣΣΕ κ. Σταύρου Ολύμπιου και σύντομη τοποθέτηση της Υπουργού, εκπρόσωποι των ΜΚΟ από όλες τις επαρχίες υπέβαλαν θέματα που απασχολούν τις οργανώσεις.

 

Η Υπουργός άκουσε με προσοχή τις απορίες /εισηγήσεις των εκπροσώπων των ΜΚΟ και σε πνεύμα εποικοδομητικού διαλόγου έδωσε τις αναγκαίες απαντήσεις συμβάλλοντας στην επίλυση πολλών προβλημάτων τους.

 

Η Υπουργός συνεχάρη τις εθελοντικές οργανώσεις/ΜΚΟ για το δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν. Επεσήμανε ότι ο διάλογος με τις εθελοντικές οργανώσεις είναι σημαντικός και δίνει την ευκαιρία της προσωπικής επαφής του κράτους με τις οργανώσεις, συμβάλλει στη συζήτηση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι οργανώσεις, στην επίλυση πολλών προβλημάτων αλλά και στην ενίσχυση του φρονήματος των εθελοντών. Δεσμεύτηκε ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με το ΠΣΣΕ για αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναφύονται κατά την επιτέλεση του έργου των εθελοντικών οργανώσεων.

Δείτε επίσης: