Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ιατρική ημερίδα με θέμα «Καρκίνος του Προστάτη»  που διοργάνωσε η Βουλή των Γερόντων σε συνεργασία με το Europa Uomo  στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Σόλωνα Τριανταφυλλίδη» της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία. 

 

Οι συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και βουλευτές της Βουλής των Γερόντων, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις θεραπευτικές προσεγγίσεις στον εντοπισμό και τοπικά προχωρημένο καρκίνο του προστάτη, την υπερπλασία του προστάτη και τις υπάρχουσες εφαρμοσμένες θεραπείες, τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και την ποιότητα ζωής μετά την θεραπεία.   

 

Στην ημερίδα, η οποία ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού και του Συντονιστικού Σώματος της Βουλής των Γερόντων Ηλίας Δημητρίου, εκ μέρους του Υπουργού Υγείας ο Βοηθός Διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Λευκωσίας Δρ. Γεώργιος Ιωαννίδης και ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Europa Uomo Ανδρέας Μωυσέως. Οι εισηγητές της ημερίδας ήταν οι: Δρ. Δημήτριος Βόμβα, Δρ. Παναγιώτης Σακκά, Δρ. Σάββας Όμορφου και Ιωάννα Χατζηγρηγόρη.

 

Η ημερίδα συνέβαλε στους σκοπούς και στόχους της Βουλής των Γερόντων, οι οποίοι είναι μεταξύ άλλων ο κοινωνικός προβληματισμός και η προώθηση θεμάτων που απασχολούν τα άτομα της τρίτης ηλικίας.  

 

Δείτε επίσης: