Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού και το Συντονιστικό Σώμα της Βουλής των Γερόντων πραγματοποίησαν την 20η Σύνοδο της Βουλής των Γερόντων στις 21 Νοεμβρίου 2018, στην αίθουσα της Βουλή των Αντιπροσώπων με θέμα: «Προς μια κοινωνία για όλες τις ηλικίες».

 

Στην 20η Σύνοδο της Βουλής των Γερόντων προήδρευσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης. Απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού και του Συντονιστικού Σώματος της Βουλής των Γερόντων κ. Ηλίας Δημητρίου, εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Χρίστος Μαλληκίδης, εκ μέρους του Υπουργού Υγείας η Ιατρική Λειτουργός Πρώτης Τάξης Δρ. Στάλα Κιούπη και ο Επίτροπος Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκης.

 

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας της Βουλής των Γερόντων, παρουσιάστηκε η πορεία της λειτουργίας της μέχρι σήμερα από τον κ. Τάσο Παπαθωμά. Αποδόθηκε τιμή στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη θερμή στήριξη της στο θεσμό της Βουλής των Γερόντων καθώς και σε πρωτεργάτες/πρόσωπα που συνέβαλαν με την παρουσία και την προσφορά τους στο θεσμό.

 

Κατατέθηκαν οι εκθέσεις των Επιτροπών Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας και διεξήχθη γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν τους ηλικιωμένους ιδιαίτερα σε θέματα ιατρικής περίθαλψης, κακοποίησης ηλικιωμένων, συντάξεων, άδειας οδήγησης, επιπέδου διαβίωσης, ψυχαγωγίας κτλ.

 

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε τη σημασία του θεσμού της Βουλής των Γερόντων και συνεχάρη το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού για την άρτια οργάνωση.

 

Δείτε επίσης: