Με το φετινό μήνυμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «Οι εθελοντές κτίζουν ‘ανθεκτικές’ κοινότητες» γιορτάζουμε και φέτος τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών.

 

Οι εθελοντές της Κύπρου, βοήθησαν το νησί μας να επιβιώσει μέσα σε πολλές αντίξοες συνθήκες στηρίζοντας ανθρώπους και κοινότητες σε κάθε άκρη του νησιού μας. Οι διαχρονικές και ακατάλυτες αξίες του εθελοντισμού αναμφίβολα κατάφεραν να εμπνεύσουν ανθρώπους και να δημιουργήσουν στρατιές εθελοντών μέχρι σήμερα. Το γεγονός ότι σήμερα έχουμε πιο ‘ανθεκτικές’ κοινότητες και μια πιο ‘ανθεκτική’ κοινωνία, οφείλεται στους εθελοντές μας, γι’ αυτό και έχουμε σήμερα την υποχρέωση να τους απονέμουμε φόρο τιμής για τη συμβολή τους στην κοινωνία.

 

Αφιερώνουμε λοιπόν τη μέρα αυτή, στους χιλιάδες εθελοντές που, ανιδιοτελώς και χωρίς χρηματική αμοιβή, συντονίζουν τα εκατοντάδες προγράμματα και δράσεις των εθελοντικών οργανώσεων/ΜΚΟ ή προσφέρουν, μέσω των Σωμάτων Εθελοντών, ή προσφέρουν αθόρυβα τις υπηρεσίες τους.

 

Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, με σκοπό την αναγνώριση της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών, διοργανώνει εδώ και εικοσιπέντε χρόνια την Εβδομάδα Εθελοντισμού (1-8 Δεκεμβρίου), η οποία είναι και φέτος εμπλουτισμένη με πολλές δράσεις εθελοντισμού. Απευθύνω θερμά συγχαρητήρια σε όσους έχουν εμπλουτίσει την Εβδομάδα Εθελοντισμού και βοηθούν να αναδειχθεί και πάλι η Κύπρος μας στο επίκεντρο των διεθνών εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών.

 

Ηλίας Δημητρίου
Πρόεδρος

Δείτε επίσης: