Το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λεμεσού με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών, οργάνωσε Εορταστική Εκδήλωση με τη συμμετοχή όλων των Εθελοντικών Οργανώσεων της πόλης & επαρχίας Λεμεσού στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 στις 7:00 μ.μ.

 

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης, το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λεμεσού απένειμε τιμή και εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη των Εθελοντών προς τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιο, για το μεγάλο και πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί ως ποιμενάρχης της Λεμεσού.

 

Ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λεμεσού,
κ. Σταύρος Ολύμπιος, παραδίδοντας στον Πανιερώτατο συμβολικό δώρο τιμής μια ποιμαντική ράβδο είπε μεταξύ άλλων « … ο Πανιερώτατος επί εικοσαετίαν θεοφιλώς και φιλανθρώπως ποιμαίνει το εμπιστεφθέν εις αυτόν λογικόν ποίμνιο εργαζόμενος νυχθημερόν ιερουργών, νουθετών και μεριμνών δι όλους και δια τον καθένα αναδεικνυόμενος στοργικός πατέρας των πτωχών και αδυνάτων και των νέων ιδιαιτέρως. Δεν αντιμετωπίζει απλώς τις ανάγκες του ποιμνίου αλλά προσευχόμενος τις προλαβαίνει δημιουργώντας προγράμματα, δραστηριότητες, εκδηλώσεις για να θεραπεύσει τις πνευματικές και υλικές ανάγκες του πληρώματος της εκκλησίας… »

 

Στην Εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού
κ.κ. Αθανάσιος, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης και η Σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Άντρη Αναστασιάδη.

 

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, περιλάμβανε τραγούδια από το Μουσικό Εργαστήρι και Picollo της Πολιτιστικής Κίνησης « Επιλογή » υπό την καθοδήγηση των κ.Έλενας Μιχαηλίδου και κ. Μαρίας Αλεξάνδρου και από την Χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου Μόρφου υπό τη διεύθυνση του κ. Μιχάλη Χατζηβασίλη με συνοδεία στο πιάνο της κ. Έλλης Βασιλείου. Ακολούθησε το οπτικοακουστικό «Εθελοντισμός » με επιμέλεια και παρουσίαση της κ. Μαργαρίτας Κωστή.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν για τη μακρόχρονη εθελοντική προσφορά τους οι: Γιαννούλα Σκορδή, Ιάκωβος Βαλανίδης, Καρίνα Σάββα, Μαρία Ζαχαράτου, αείμνηστος Μιχάλης Μέζος, Αστυνομική Διεύθυνση Βάσεων Ακρωτηρίου, Ίδρυμα «Ταμείο Ημέρας Αγάπης Παιδιού».

 

Η ανάγνωση του σκεπτικού της απόφασης για τη διάκριση των τιμωμένων έγινε από την αντιπρόεδρο του Επαρχιακού Συντονιστικού Εθελοντισμού Λεμεσού κ. Μαρία Μότη.

 

Παρευρέθηκαν αρχιερείς , οι αρχές της πόλης, εκπρόσωποι των Εθελοντικών Οργανώσεων, εθελοντές και πλήθος κόσμου.
Η Εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Άντρης Αναστασιάδη.

Δείτε επίσης: