Σε συνάντηση του Προέδρου του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), κ. Ηλία Δημητρίου και του Επίτιμου Προέδρου, κ. Σταύρου Ολύμπιου, με το Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), κ. Νικόλαο Πολύζο και τους Γενικούς Διευθυντές των Νοσοκομείων Λευκωσίας, κ. Κ. Γεωργίου, Λεμεσού-Πάφου, κ. Χ. Νικολάου και Λάρνακας-Αμμοχώστου, κ. Γ. Καρροτσάκη, στις 29/3/2019 στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, συμφωνήθηκε η μεταξύ τους συνεργασία για την προσφορά των εθελοντών του Σώματος Εθελοντών στα Νοσοκομεία.

 

Οι Επαρχιακές Διευθύνσεις των Νοσοκομείων σε συνεργασία με τα Επαρχιακά Συντονιστικά Συμβούλια Εθελοντισμού (ΕΣΣΕ)/Σώματα Εθελοντών θα συνεργάζονται και θα έχουν τη ευθύνη και εποπτεία για την προσφορά εθελοντών στα νοσοκομεία για την εξυπηρέτηση των ασθενών και των επισκεπτών των Νοσοκομείων όπως, καθοδήγηση στους χώρους του νοσοκομείου, καθοδήγηση και προσφορά βοήθειας στην παραλαβή των φαρμάκων, βοήθεια στη μεταφορά από τη στάση του λεωφορείου προς το Νοσοκομείο και πίσω, συντροφιά στους ασθενείς καθώς και διοικητικές εργασίες, όπως βοήθεια στις εγγραφές, αρχειοθέτηση, κ.ά.

 

Ο θεσμός των εθελοντών στα νοσοκομεία ξεκίνησε το 2012 από το ΠΣΣΕ και τα ΕΣΣΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του οποίου αριθμός εθελοντών, προσφέρει διάφορες εθελοντικές υπηρεσίες, σχεδόν καθημερινά, κατά τις πρωινές ώρες στα Νοσοκομεία Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου. 

 

Άτομα και οργανωμένα σύνολα/οργανώσεις τα οποία επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά στα Νοσοκομεία μπορούν να επικοινωνούν με το Σώμα Εθελοντών στην επαρχία τους για περισσότερες πληροφορίες: Λευκωσία 22512602, Λεμεσός 25737761, Λάρνακα 24650525, Πάφος 26953725, Αμμόχωστος 99124521.

Δείτε επίσης: