Η Επίτροπος Περιβάλλοντος, το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού και το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λεμεσού σε συνεργασία με το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού Πελενδριού μέσα στα πλαίσια της παγκύπριας εκστρατείας «Εθελοντισμός για πράσινες κοινότητες» πραγματοποίησαν Ενημερωτική Συνάντηση με θέμα « Το πλαστικό εχθρός της γης » την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στην Κοινότητα Πελενδρίου.

 

Το θέμα ανάπτυξε ο κ. Μάριος Ευθυμίου – Λειτουργός του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος που με σαφήνεια και χρήση διαφανειών ανέπτυξε τους κινδύνους που προκύπτουν από την αλόγιστη χρήση του πλαστικού και προέτρεψε το κοινό να κάνει όσον το δυνατό λιγότερη χρήση.

 

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεκάλεπτο μονόπρακτο με θέμα το περιβάλλον που ετοίμασαν οι μαθητές μαζί με τη διευθύντρια του ενιαίου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Πελενδριού κ. Φυτούλα Νεοφύτου. Το θεατρικό προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση και ως κείμενο και ως σκηνική παρουσίαση από τα μικρά παιδιά.

 

Χαιρετισμό στην Εκδήλωση απεύθυναν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Πελενδριού κ. Χρύσης Σπύρου, ο Κοινοτάρχης της Κοινότητας κ. Νίκος Πατσιάουρος και ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λεμεσού κ. Σταύρος Ολύμπιος.

Δείτε επίσης: