Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο καθιερωμένος Διάλογος που διοργανώνει το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), μεταξύ της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου και των MKO/Εθελοντικών Οργανώσεων μελών του. Στην 6η αυτή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουλίου 2019, παρευρέθηκαν ο Επίτροπος Εθελοντισμού κ. Γιάννης Γιαννάκη, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Χρίστος Μαληκκίδης, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας κα Μαρία Κυρατζή και η Διευθύντρια του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες κα Χριστίνα Φλουρέντζου.

 

Μετά από προσφώνηση του Προέδρου του ΠΣΣΕ κ. Ηλία Δημητρίου και σύντομη τοποθέτηση της Υπουργού, εκπρόσωποι των ΜΚΟ/οργανώσεων μελών του ΠΣΣΕ και των Επαρχιακών Συντονιστικών Συμβουλίων Εθελοντισμού (ΕΣΣΕ) ανέδειξαν θέματα και προβλήματα που τους απασχολούν, κυρίως σε σχέση με τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων που εξυπηρετούν, το σκοπό που υπηρετούν, τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα τους, κ.ά..

 

Η Υπουργός άκουσε με προσοχή τους εκπροσώπους των ΜΚΟ και σε πνεύμα εποικοδομητικού διαλόγου έδωσε τις αναγκαίες απαντήσεις συμβάλλοντας στην επίλυση τους. Επεσήμανε ότι ο Διάλογος με τις ΜΚΟ/εθελοντικές οργανώσεις είναι σημαντικός αφού δίνει την ευκαιρία της προσωπικής επαφής του κράτους με τις οργανώσεις, συμβάλλει στη συζήτηση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν, στην επίλυση πολλών προβλημάτων αλλά και στην ενίσχυση του φρονήματος των εθελοντών.

 

Η Υπουργός ανέφερε ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με το ΠΣΣΕ για αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναφύονται κατά την επιτέλεση του έργου των εθελοντικών οργανώσεων και τη λειτουργία των προγραμμάτων που λειτουργούν.

 

Τέλος η Υπουργός συνεχάρη τόσο το ΠΣΣΕ όσο και τις εθελοντικές οργανώσεις/ΜΚΟ για το δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν.

Δείτε επίσης: