Το Συντονιστικό Σώμα της Βουλής των Γερόντων, σε μια προσπάθεια να ενημερώσει τους Κύπριους Ευρωβουλευτές για το έργο και την προσφορά του, είχε την πρώτη του συνάντηση το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, με τον Τουρκοκύπριο ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ κ. Νιαζί Κιζίλγιουρεκ. Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Σώματος της Βουλής των Γερόντων, Ηλίας Δημητρίου και μέλη του ανέλυσαν στον φιλοξενηθέντα προβλήματα των ηλικιωμένων, και ελλείψεις στην εξασφάλιση άρτιας φροντίδας για την αντιμετώπιση των αναγκών τους που πολλαπλασιάζονται συνεχώς με την εξέλιξη της κοινωνίας. Στην οποία μεγάλη μερίδα ηλικιωμένων αποδεικνύεται χρήσιμη για το κράτος και το κοινωνικό σύνολο.

 

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια και με τους υπόλοιπους Κύπριους Ευρωβουλευτές, με απώτερο στόχο να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου θα συμμετάσχει κλιμάκιο του Συντονιστικού Σώματος, Κύπριοι Ευρωβουλευτές, αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και οργανωμένα σύνολα άλλων χωρών.

 

Σκοπός είναι να ενημερωθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα προβλήματα, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των ηλικιωμένων της Κύπρου, και άλλων χωρών έτσι ώστε να δοθεί η απαραίτητη στήριξη.

 

Θέλουμε να τονίσουμε εδώ ότι ο θεσμός της Βουλής των Γερόντων που λειτουργεί από το 1999 στην Κύπρο, ίσως είναι ο μοναδικός που λειτουργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δείτε επίσης: