Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού και το Συντονιστικό Σώμα της Βουλής των Γερόντων πραγματοποίησαν την 21η Σύνοδο της Βουλής των Γερόντων στις 11 Νοεμβρίου 2019, στην αίθουσα της Βουλή των Αντιπροσώπων με θέμα: «Διεκδικώ, Επιμένω, Κερδίζω».

 

Στην 21η Σύνοδο της Βουλής των Γερόντων προήδρευσε ο Δρ. Αδάμος Αδάμου. Απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού και του Συντονιστικού Σώματος της Βουλής των Γερόντων κ. Ηλίας Δημητρίου, εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Χρίστος Μαληκκίδης, εκ μέρους του Υπουργού Υγείας η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Παιδοβουλής κ. Θεοφάνης Τσιούμας και ο Πρόεδρος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων κ. Ανδρέας Χαραλάμπους.

 

Κατατέθηκαν οι εκθέσεις των Επιτροπών Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας και διεξήχθη γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν τους ηλικιωμένους ιδιαίτερα σε θέματα ιατρικής περίθαλψης που αφορούν το ΓεΣΥ, συντάξεων, άδειας οδήγησης, επιπέδου διαβίωσης, κτλ.

 

Ο Προεδρεύων της Βουλής τόνισε τη σημασία του θεσμού της Βουλής των Γερόντων και συνεχάρη το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού για την άρτια οργάνωση.

Δείτε επίσης: