Η αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, ήταν κατάμεστη στις 2 Δεκεμβρίου, από πλήθος εθελοντών από όλη την Κύπρο και υποστηρικτές του εθελοντικού κινήματος, στο πλαίσιο της καθιερωμένης Δεξίωσης που παραθέτει το Προεδρικό ζεύγος προς τιμήν των εθελοντών για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών (5η Δεκεμβρίου). Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, μεταξύ άλλων, εξήρε το σημαντικό έργο που επιτελούν το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού και το σύνολο του εθελοντικού κινήματος.

 

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ, κ. Ηλίας Δημητρίου, εξέφρασε, εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΣΣΕ και των χιλιάδων εθελοντών, θερμές ευχαριστίες για τη διοργάνωση της εκδήλωσης προς τιμήν των εθελοντών και για τη συνεχή στήριξη του κ. Αναστασιάδη, στο εθελοντικό κίνημα του τόπου μας.

 

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι «Ο Εθελοντισμός απλώνει χέρια που αγκαλιάζουν και βοηθούν ανθρώπους. Πολλοί το κατορθώνουν και το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού τους ευχαριστεί από καρδιάς». Ευχήθηκε επίσης «ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών να αποτελέσει το εφαλτήριο για την περαιτέρω διάδοση των αρχών και των αξιών του εθελοντισμού και την εξάπλωση της εθελοντικής συνείδησης». Πρόσθεσε, ότι «Σήμερα, έχουμε την υποχρέωση να απονέμουμε σε κάθε εθελοντή φόρο τιμής, αλλά και να αφιερώσουμε την Εβδομάδα Εθελοντισμού που διανύουμε στους χιλιάδες εθελοντές που, ανιδιοτελώς και χωρίς χρηματική αμοιβή, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία, αλλά και σε κάθε θεσμό της κοινωνίας και σε όλους τους φορείς, κρατικούς/ημικρατικούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, εταιρείες/επιχειρήσεις και άλλα οργανωμένα σύνολα της κοινωνίας που αναπτύσσουν κοινωνικές και εθελοντικές δράσεις».

 

Στη συνέχεια, βραβευθήκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο του ΠΣΣΕ, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που διακρίθηκαν στον 14ο Διαγωνισμό του Προγράμματος «Νεολαία και Εθελοντισμός» 2018-2019 και οι εταιρείες που διακρίθηκαν στον 5ο διαγωνισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στον τομέα του εθελοντισμού που προκήρυξε το ΠΣΣΕ το 2019.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από το Φωνητικό Σύνολο και την Ομάδα Κρουστών του Πολιτιστικού Ομίλου ΔΕΣΜΟΣ του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Λεμεσού.

Δείτε επίσης: