Δραστηριότητες Εβδομάδας Εθελοντισμού 

1-8 Δεκεμβρίου 2020

 


Μήνυμα Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών (5 Δεκεμβρίου)

 

 

 

Δημοσιογραφική Διάσκεψη για έναρξη της Εβδομάδας Εθελοντισμού >>

 


 

Ημερ. 2/12/20

- Ομιλία Προέδρου ΠΣΣΕ 

Χαιρετισμός της κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας και Επίτιμης Προέδρου ΠΣΣΕ

Δελτίο τύπου


 

 


 
       
       
       

 

 Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμή των εθελοντών >>

 

   

Η αναγνώριση και στήριξη του κράτους προς τους εθελοντές εκδηλώνεται κάθε χρόνο με την καθιερωμένη δεξίωση του Προεδρικού ζεύγους προς τιμή των εθελοντών για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Φέτος λόγω των συνθηκών της πανδημίας COVID-19 θα αξιολογηθεί η κατάσταση και θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση.

 

 


 

   

 

 

Πρόσκληση κινητοποίησης

Στα πλαίσια διοργάνωσης και συντονισμού της Εβδομάδας Εθελοντισμού την οποία έχει καθιερώσει το ΠΣΣΕ από το 1994, προσκαλούνται όλοι οι φορείς να διοργανώσουν εθελοντικές δραστηριότητες με σκοπό την προώθηση του μηνύματος του εθελοντισμού >>

  

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων Εβδομάδας Εθελοντισμού

Το ΠΣΣΕ κινητοποιεί με ανοιχτή πρόσκληση, διάφορους φορείς (εθελοντικές/μη κυβερνητικές οργανώσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, κυβερνητικές και άλλες υπηρεσίες, ιδιωτικές εταιρείες, ημικρατικούς και άλλους οργανισμούς κ.α.) να οργανώσουν εθελοντικές δραστηριότητες κατά την Εβδομάδα Εθελοντισμού.  Οι εθελοντικές δραστηριότητες καταγράφονται στο Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων της Εβδομάδας.


Προκήρυξη Διαγωνισμού Έκθεσης Ιδεών

Η προκήρυξη Διαγωνισμού Έκθεσης Ιδεών του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Συμμετέχουν:  οι τρεις τάξεις των Γυμνασίων και της Α’ και Β’ Λυκείων και Τεχνικών Σχολών


 

Πρόγραμμα Νεολαία και Εθελοντισμός 

 

Κάθε χρόνο, τα διακριθέντα εκπαιδευτικά ιδρύματα που συμμετέχουν στο διαγωνισμό του  προγράμματος εθελοντικής εργασίας «Νεολαία και Εθελοντισμός» που προκηρύσσει το Παγκύπριο Συντονιστικό  Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), βραβεύονται στην καθιερωμένη δεξίωση που παραθέτει το  Προεδρικό ζεύγος στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν των εθελοντών, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών. Τα βραβεία του διαγωνισμού αθλοθετεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

 

Διακρίσεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων 2019 >>

 

  

 

Διαγωνισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στον τομέα του εθελοντισμού 

 

Κάθε χρόνο οι διακριθείσες εταιρείες στον διαγωνισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στον τομέα του εθελοντισμού που προκηρύσσει το ΠΣΣΕ, βραβεύονται στην καθιερωμένη δεξίωση που παραθέτει το  Προεδρικό ζεύγος στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν των εθελοντών, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών.

 

 

Διακρίσεις εταιρειών 2019 >>

 

 


 

Μήνυμα ΠΣΣΕ για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών, 5 Δεκεμβρίου

Μήνυμα Προέδρου ΠΣΣΕ - Διεθνής Ημέρα Εθελοντών και Εβδομάδα Εθελοντισμού >> 

 


Αναφορά του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αδάμου Αδάμου κατά τη Συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής στην Εβδομάδα Εθελοντισμού, 3/12/20

 

Ο Προέδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αδάμου Αδάμου, κατά τη συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 3/12/20 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην Εβδομάδα Εθελοντισμού ως εξής:

"Στις 5 Δεκεμβρίου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Εθελοντών, όπως καθιερώθηκε με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 1985, με στόχο να στηριχθεί και να αναγνωριστεί η πολύτιμη συνεισφορά του εθελοντισμού στην κοινωνία. Στην Κύπρο το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού εδώ και 27 χρόνια διοργανώνει και συντονίζει εβδομάδα εθελοντισμού, από την 1η μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, κινητοποιώντας διάφορους φορείς και οργανωμένα σύνολα, ώστε να αναλάβουν εθελοντικές δράσεις. Αυτό επιδιώκει και φέτος, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τους εθελοντές, ώστε να συνεχίσουν το σημαντικό έργο που επιτελούν και μάλιστα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε για όλους η πανδημία COVID-19". >>

 


 

Μήνυμα Γενικού Γραμματέα Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών, 5 Δεκεμβρίου

Μήνυμα >>

 
 
 

Δείτε επίσης: