Είμαι εθελόντρια γιατί πιστεύω πως μόνο όταν μοιράζεσαι και προσφέρεις υπάρχεις ουσιαστικά. Ιδιαίτερα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε η ανάγκη του εθελοντισμού γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Εθελοντισμός για μένα σημαίνει η ανιδιοτελής προσφορά υπηρεσιών η οποία αποσκοπεί σε ένα όμορφο «εμείς». Επίσης, μέσα από τον εθελοντισμό ο άνθρωπος βιώνει τη σημαντικότητα μιας κοινωνίας του «μαζί», η οποία μπορεί να καταφέρει πολλά μέσω μόνο της ενότητας και της δοτικότητας. Εύχομαι όλοι να το αντιλαμβανόμαστε και να το κάνουμε πράξη.

Χρύσω, εθελόντρια
«Από αγάπη προσφέρω λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μου στη Στέγη. Ένα χάδι στα μαλλιά, στα χέρια, γι’ αυτούς είναι μια ολόκληρη περιουσία. Όταν πρωτοπήγα, ρώτησα μια γιαγιά τι θέλει να της φέρω και μου απάντησε, ‘μόνον αγάπη'».

Ιωάννα, εθελόντρια
«Σε αυτή την περίπτωση η σχέση ‘προσφοράς’ και ‘αμοιβής’ είναι αμφίδρομη. Η χαρά που φαίνεται διάχυτη στα πρόσωπα των ηλικιωμένων σε κάνει να εκτιμάς πράγματα που ίσως πριν θεωρούσες ασήμαντα. Σε κάνει να αισθάνεσαι περισσότερο άνθρωπος ».

Ειρήνη, εθελόντρια
«Παίρνω ακόμη περισσότερη αγάπη από αυτήν που τους προσφέρω. Δε χρειάζεται κανένα ειδικό χάρισμα, φθάνει η θέληση να τους προσεγγίσουμε και τα υπόλοιπα θα βρεθούν στη συνέχεια ».

Μαρία, εθελόντρια
«Προσφέρω την αγάπη μου και τις υπηρεσίες μου και ανταμείβομαι με ένα χαμόγελο που για μένα σημαίνει πολλά».

Γιώργος, εθελοντής
«Η επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πλέον άτομα βασίζεται στην αγάπη. Αγάπη προς το Θεό και το συνάνθρωπο».

Έλενα, εθελόντρια
«Συγκίνηση και χαρά συνάμα νιώθει κανείς κάθε φορά που ανοίγοντας την πόρτα της Στέγης αντικρίζει ολάνθιστα πονεμένα χαμόγελα από ανθρώπους καθισμένους σε τροχοκαθίσματα που διψούν για αγάπη και συντροφιά».

Άντρη, εθελόντρια
«Αυτά που δήθεν προσφέρω στους ηλικιωμένους είναι πολύ φτωχά και ασήμαντα μπροστά σε αυτά που εισπράττω. Πηγαίνω εκεί κουρασμένος από τη δουλειά και φεύγω από εκεί φρέσκος και χαμογελαστός, ήρεμος και γαλήνιος, έτοιμος και δυνατός να συνεχίσω το δύσκολο και ανηφορικό δρόμο της ζωής. Περιμένω πώς και πώς την ημέρα αυτή, για να ξαναφορτίσω τις άδειες μου μπαταρίες».

Ελευθερία, εθελόντρια
«Νιώθω χαρά και ικανοποίηση προσφέροντας δημιουργικά και ποιοτικά το χρόνο μου στους ηλικιωμένους, Αυτή η χαρά της προσφοράς με κάνει να νιώθω ολοκληρωμένη».

Κύρος, εθελοντής

Δείτε επίσης: