Αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Ηλία Δημητρίου και τη Γραμματέα, κ. Γιαννούλα Κυριακίδου, παρέλαβε στις 22/12/20 από τον Υπουργό Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κύριο Κώστα Καδή, εισφορά για την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα» η οποία συγκεντρώθηκε από το προσωπικό της Κεντρικής Διοίκησης του Υπουργείου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 27η Εβδομάδα Εθελοντισμού που διοργάνωσε το ΠΣΣΕ. Η πιο πάνω εισφορά συμπληρώθηκε από το ποσό που συνηθίζεται να διατίθεται για την αγορά δώρων προς ξένους αξιωματούχους, το οποίο το Υπουργείο αποφάσισε φέτος να παραχωρήσει στην εκστρατεία «Υιοθετήστε μια Οικογένεια για τα Χριστούγεννα».

Η εισφορά, θα διατεθεί μέσω των Σωμάτων Εθελοντών, σε ευάλωτες οικογένειες από όλες τις επαρχίες για να έχουν τα απαραίτητα που βοηθούν να νιώσουν τη χαρά των Χριστουγέννων.

Ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ, ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό για τη συμβολή του στην ενθάρρυνση και κινητοποίηση του προσωπικού του Υπουργείου να αναλάβουν αυτή την εθελοντική δράση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού και εξήρε την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του στην προώθηση του εθελοντισμού. Ο κ. Δημητρίου ανέφερε, ότι ο εθελοντισμός είναι πάντα αναγκαίος και πολύτιμος, ειδικά σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε. Όταν σε κάθε αγώνα και σε κάθε κρίση ξεδιπλώνεται δυναμικά το μεγαλείο του εθελοντισμού από όλες τις δομές της κοινωνίας, τότε οι εθελοντές και οι εθελοντικές οργανώσεις ενδυναμώνονται για να συνεχίσουν με μεγαλύτερο σθένος το έργο τους στην κοινωνία.

Ο Υπουργός Γεωργίας συνεχάρη το ΠΣΣΕ για το αξιόλογο έργο που επιτελεί, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο που στηρίζει ευάλωτες οικογένειες και διαβεβαίωση την αμέριστη στήριξη του προς αυτό προς όφελος της κοινωνίας.


Δείτε επίσης: