Σε μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά, η οποία χαρακτηρίζεται από πολλούς περιορισμούς και υγειονομικά πρωτόκολλα το ΚΣτ΄Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού Παναγίας Τριχερούσας και το Κ΄ Δημοτικό Αγίου Παντελεήμονα, έθεσαν ως όραμά τους την ενίσχυση του δείκτη ευτυχίας των παιδιών. Για την υλοποίηση των επιμέρους στόχων του οράματος αυτού σχεδιάστηκε και εκπονήθηκε η δράση «Απλώνω ευτυχία». Σε μια φανελίτσα τα παιδιά αποτύπωσαν με λόγια και σχέδια τι σημαίνει για το καθένα ευτυχία. Στη συνέχεια «η μπουγάδα της ευτυχίας», όπως ονομάστηκε, απλώθηκε σε σχοινιά, εντός και εκτός των σχολείων, έχοντας ως συμβολικό στόχο το να ανάψει μέσα σε όσους/ες δουν τις φανελίτσες το φως που θα τους/τις βοηθήσει να διακρίνουν πως η ευτυχία είναι σε αυτά που βρίσκονται γύρω μας και σε αυτά που ήδη έχουμε.

 

Τα παιδιά θέλοντας να απλώσουν την ευτυχίας τους και στα παιδιά που υποφέρουν από καρκίνο ενεπλάκησαν σε εθελοντικές δράσεις τα έσοδα από τις οποίες χρησιμοποίησαν για να πραγματοποιηθούν οι ευχές των παιδιών αυτών. Όλα τα έσοδα δόθηκαν στον Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο μια Ευχή».

 

Στη δράση αυτή που προάγει τον εθελοντισμό και την προσφορά, ενεπλάκησαν κι άλλα 10 σχολεία τα οποία στις 29 Μαΐου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού θα ενώσουν και θα απλώσουν τις μπουγάδες τους σε παραλία της Λεμεσού.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράσουν τα αστέρια των ευχών, φιλοτεχνημένα από τα παιδιά που συμμετέχουν στη δράση και να τα κρεμάσουν σε φανελίτσες της μπουγάδας εισφέροντας έτσι στον Σύνδεσμο "Ένα Όνειρο μια Ευχή".

Δείτε επίσης: