Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί μέσα από ένα αλλιώτικο ημερολόγιο

Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί μέσα από ένα αλλιώτικο ημερολόγιο

Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί μέσα από ένα αλλιώτικο ημερολόγιο

12 12 people viewed this event.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Εμείς ως τμήμα Γ3, δημιουργήσαμε ένα πρωτότυπο ημερολόγιο με μηνιαίους στόχους, ώστε να αναδείξουμε τη σημασία της ειρήνης, της δικαιοσύνης και των ισχυρών θεσμών που τις προστατεύουν στη σύγχρονη κοινωνία.

 

Κάθε μήνας του χρόνου μας οδηγεί σε κάποιες σκέψεις και στην καταγραφή ενός σημαντικού στόχου που σχετίζεται με το θέμα μας.

 

Με την ευχή κάθε μήνας να αποτελεί αφορμή για κατάκτηση ενός στόχου που θα μας πάρει πιο μπροστά και σαν άτομα και σαν κοινωνία ολόκληρη, προχωρήσαμε στον σχεδιασμό του ημερολογίου μας.

 

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Ο πρώτος μήνας του χρόνου. Η αφορμή για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή μας. Στόχος μας για τον πρώτο μήνα του χρόνου είναι ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ.

Με τον διάλογο λύνουμε πολιτισμένα τις διαφορές μας και όλοι κερδίζουμε!

 

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Ο μήνας της ΑΓΑΠΗΣ. Στόχος μας για τον Φεβρουάριο είναι να φροντίσουμε και να αγαπήσουμε περισσότερο και τον ίδιο μας τον εαυτό και τους συνανθρώπους μας. Καλλιεργούμε την αγάπη ως αξία που ενώνει τους ανθρώπους και στηρίζει τη δημιουργία ισχυρών και δίκαιων θεσμών.

 

 

ΜΑΡΤΙΟΣ: Ο πρώτος μήνας της άνοιξης. Ανοίγουμε την καρδιά μας και αποδεχόμαστε τον κάθε άνθρωπο όπως είναι, χωρίς να τον μειώνουμε, χωρίς να τον κρίνουμε. Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου, συμβάλλοντας σε μια κοινωνία ειρήνης και σεβασμού.

 

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Διανύουμε το στάδιο της Μεγάλης Σαρακοστής, το στάδιο στο οποίο καλούμαστε να δουλέψουμε πιο συνειδητά για να ελέγξουμε τις αδυναμίες μας και να οδηγηθούμε, μαζί με τον Χριστό, στην Ανάσταση και στην πραγματική χαρά. Σε αυτό το τόσο σημαντικό στάδιο, θέτουμε στόχο να αναπτύξουμε περισσότερο την ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ μας. Να μπορούμε να μπαίνουμε στη θέση του άλλου, να τον καταλαβαίνουμε και να τον στηρίζουμε.

 

 

ΜΑΪΟΣ: Ο μήνας των λουλουδιών, των χρωμάτων, της χαράς, της αισιοδοξίας. Κάθε λουλούδι είναι διαφορετικό, εντελώς ξεχωριστό από τα άλλα. Το ίδιο και ο κάθε άνθρωπος είναι ένα μοναδικό και εντελώς ξεχωριστό δημιούργημα!

Για τον μήνα Μάϊο θέτουμε ως στόχο να ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ του κάθε ανθρώπου, γιατί αυτή η διαφορετικότητα είναι που ομορφαίνει τον κόσμο μας, όπως τα λουλούδια ομορφαίνουν τη γη.

 

ΙΟΥΝΙΟΣ: Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού. Ο ήλιος του καλοκαιριού μας θυμίζει τον ήλιο της δικαιοσύνης που λάμπει για όλους τους ανθρώπους χωρίς καμία διάκριση. Στόχος μας για τον Ιούνιο να επιδιώκουμε ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ και να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο.

 

 

 

 

ΙΟΥΛΙΟΣ: Μήνας που ξυπνά πικρές μνήμες για τον τόπο μας. Για τον μήνα Ιούλιο θέτουμε ως στόχο να εργαζόμαστε πάντα για την ΕΙΡΗΝΗ. Ειρήνη στις σχέσεις μας, ειρήνη στις καρδιές μας, ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Μήνας διακοπών και ξεγνοιασιάς. Στις ξέγνοιαστες μέρες που μας φέρνει ο μήνας αυτός, βρίσκουμε περισσότερο χρόνο να ησυχάσουμε, να γαληνέψουμε και να νιώσουμε ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ για όλα τα αγαθά που απολαμβάνουμε καθημερινά.

 

 

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου. Επιστρέφουμε στο σχολείο και κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Κατά τον μήνα αυτό, θέτουμε ως στόχο τον ΣΕΒΑΣΜΟ. Σεβόμαστε τους εκπαιδευτικούς μας, τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές μας, τον κάθε άνθρωπο!

 

 

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Μπαίνει για τα καλά το φθινόπωρο. Τα δέντρα ρίχνουν στη γη τα κίτρινα φύλλα τους που συμβολίζουν τον φυσικό κύκλο της ζωής και την προετοιμασία για αναγέννηση. Εμείς αφήνουμε πίσω οτιδήποτε και οποιονδήποτε μας απογοητεύει ή μας πληγώνει. ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ και προχωρούμε μπροστά.

 

 

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Αρχίζουν οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα. Φροντίζουμε για στολίδια, δώρα, γλυκά. Πρώτα απ΄ όλα όμως φροντίζουμε να είμαστε σωστοί στη συμπεριφορά μας, να μην πληγώνουμε κανένα και να έχουμε ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

 

 

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Μπαίνουμε σε κλίμα εορταστικό. Χαρίζουμε δώρα στους αγαπημένους μας. Αυτό τον υπέροχο μήνα, ας χαρίζουμε τα πιο ωραία δώρα στους συνανθρώπους μας που είναι όλα όσα επιδιώκουμε με τον στόχο του κάθε μήνα στο ημερολόγιό μας: Διάλογο, αγάπη, αποδοχή, ενσυναίσθηση, σεβασμό στη διαφορετικότητα, δικαιοσύνη, ειρήνη, ευγνωμοσύνη, σεβασμό, συγχώρεση και καθαρή συνείδηση.

Additional Details

Όνομα οργάνωσης που την διοργανώνει - Γυμνάσιο Δροσίας Λάρνακα

Για να εγγραφείτε για αυτό το γεγονός, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ακόλουθη διεύθυνση:

 

Ημερομηνία

2026-04-22 @ 07:30 προς
2026-05-23 @ 01:30
 

Είδος εκδήλωσης

 

Στόχοι

Μοιράσου το με φίλους