Δείπνο Τιμής για τους Εθελοντές– Βραβεύθηκαν για την προσφορά τους
Δείπνο Τιμής για τους Εθελοντές– Βραβεύθηκαν για την πολύτιμη και πολυδιάστατη προσφορά τους
Μέσα σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουνίου 2025 στο Προσήλιο το Δείπνο των Εθελοντών, μια εκδήλωση αφιερωμένη στην αναγνώριση και επιβράβευση ανθρώπων που έχουν αφιερώσει χρόνια ολόκληρα στην υπηρεσία του συνανθρώπου μέσα από τον εθελοντισμό.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς βραβεύθηκαν εθελοντές που προτάθηκαν από εθελοντικές οργανώσεις για την πολύπλευρη και διαχρονική προσφορά τους στην κοινωνία. Οι βραβευθέντες αποτελούν φωτεινά παραδείγματα προσφοράς και ανιδιοτέλειας, έχοντας συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση του κοινωνικού ιστού με το έργο και την αφοσίωσή τους.
Η εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Λευκωσίας, ενώ παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ) καθώς και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), οι οποίοι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τους εθελοντές για την ανεκτίμητη προσφορά τους και τους απένειμαν τις συμβολικές φιγούρες .
Σημαντική στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε και η ομιλία του Προέδρου του Συμβουλίου μας κυρίου Δρυμιώτη, ο οποίος εξήρε το έργο των βραβευθέντων, κάνοντας λόγο για πρόσωπα που αποτελούν πυλώνες ελπίδας, προσφοράς και ανιδιοτέλειας. Τόνισε ότι η πολύχρονη και πολυδιάστατη δράση τους έχει θετικό αντίκτυπο όχι μόνο στους άμεσους αποδέκτες της βοήθειάς τους, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, εμπνέοντας νέες γενιές εθελοντών.
Ο Δήμαρχος, στον σύντομο λόγο του, επεσήμανε τη σημασία του εθελοντισμού ως θεμέλιο μιας υγιούς και αλληλέγγυας κοινωνίας, ενώ τόνισε τη διαρκή υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τις εθελοντικές πρωτοβουλίες.
Το ΕΣΣΕ Λ/σίας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της βραδιάς, καθώς και όλους τους εθελοντές που, με τη συνεχή και αδιάκοπη δράση τους, αποτελούν τον πυρήνα της κοινωνικής συνοχής και ελπίδας.