Παρουσίαση Λευκώματος ΠΣΣΕ

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η επίσημη παρουσίαση του Λευκώματος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) που έγινε από τον πρόεδρο του Σταύρο Ολύμπιο στις 7 Μαρτίου 2018 στο πλαίσιο του 27ου ετήσιου συνεδρίου του ΠΣΣΕ. Το Λεύκωμα, το οποίο καλύπτει την περίοδο 1973 μέχρι το 2015, παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο την ιστορία ενός από τους πιο ισχυρούς θεσμούς του πολιτισμού και της κοινωνίας μας σε κάθε τομέα προσφοράς, την ευημερία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινοτική ανάπτυξη. Αναμφίβολα το Λεύκωμα γίνεται πρόκληση δημιουργίας πολλών συναισθημάτων και καταφύγιο αναμνήσεων, αλησμόνητων στο χρόνο. Το περιεχόμενο του Λευκώματος είναι εμπλουτισμένο με κείμενα, φωτογραφίες, αποσπάσματα πρακτικών συνεδριών, κείμενα εφημερίδων, εξαιρετικά αποφθέγματα για τον εθελοντισμό και πολλά άλλα.

Στην εκδήλωση παρουσίασης του, επιδόθηκε ένα αντίτυπο του Λευκώματος ως ένδειξη τιμής και ευχαριστιών στα άτομα που συνέβαλαν στην ίδρυση του ΠΣΣΕ, σε όλους τους πρώην προέδρους και τις επίτιμες προέδρους του Συμβουλίου, οι οποίοι συνέβαλαν ώστε να τεθούν τα θεμέλια και να αναπτυχθεί ο οργανωμένος εθελοντισμός στο νησί μας.

Ο πρόεδρος του ΠΣΣΕ, κ. Σταύρος Ολύμπιος, μεταξύ άλλων, ανέφερε στην παρουσίαση του τα εξής: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση γιατί το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού παραδίδει στους εθελοντές αλλά και στο κοινό γενικότερα το Λεύκωμα αυτό που περιλαμβάνει τη σαραντατριάχρονη δράση και προσφορά του. Μέσα από τις σελίδες του ακούεται ο παλμός της καρδιάς εκατοντάδων/χιλιάδων ανθρώπων που έκαναν την εθελοντική προσφορά στον συνάνθρωπο, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό και γενικότερα στην κοινωνία, βίωμα και πεμπτουσία της καθημερινής ζωής τους. Μετροφυλλώντας τις σελίδες του Λευκώματος αυτού μπορεί να ψηλαφίσει ο αναγνώστης τις διαχρονικές αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ανιδιοτέλειας, της δικαιοσύνης, της ισότητας, που απετέλεσαν τον πλούτο και την παράδοση του λαού μας. Στις φωτογραφίες θα συναντήσει πρόσωπα που σημάδεψαν με το έργο τους την ανοδική πορεία του εθελοντισμού στο νησί μας, την ποσοτική αύξηση και ποιοτική του βελτίωση. Το Λεύκωμα αποτελεί το απόσταγμα της πλούσιας και πολυδιάστατης δράσης του ΠΣΣΕ ως συντονιστικού οργάνου και πηγής έμπνευσης και καθοδήγησης των εθελοντικών οργανώσεων αλλά και στενού συνεργάτη του κράτους στη χάραξη και εκτέλεση των διαφόρων πολιτικών του που αφορούν την πρόοδο και ευημερία της κοινωνίας. Για τους εθελοντές, το Λεύκωμα, είμαι βέβαιος ότι θα αποτελεί έναυσμα για ανασύνταξη των ψυχικών και πνευματικών τους δυνάμεων ώστε να προσδώσουμε στον εθελοντισμό μας νέα δυναμική για να επιτελέσει τον αναντικατάστατο προορισμό του. Για τον κάθε αναγνώστη, εύχομαι να είναι μια ισχυρή πρόκληση για να αποφασίσει να περπατήσει τους φωτεινούς δρόμους του εθελοντισμού, ανάλογα με τις ευαισθησίες και τα ενδιαφέροντα που διαθέτει”.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.